13 februari 2022
12:00

Brommapojkarna DFF DJ

Referat: IFK Haninge - IF Brommapojkarna 3

Årets första träningsmatch och det var riktigt härligt att få kliva ut på en (uppvärmd) 11-mannaplan igen. Matchen spelas i 3x30min och vi får låna målvakt av Haninge då Sofie återhämtar sig från sjukdom.
Vi är inte riktigt på tå i början av matchen då vi släpper in ett mål och positionsspelet inte riktigt klaffar. Men vi kämpar oss in i matchen och får bättre och bättre koll. 0-2 kommer dock i första periodens slutskede.
I andra perioden får vi bättre koll på matchen och även om förstatouchen inte alltid sitter så blir det ett mer organiserat spel vilket passar oss fint. Helt rättvist sätter också Emma 1-2 med ett skott invid stolpen efter fint anfall. Lite senare forsar Emma återigen fram utmed kanten och efter en liten dribblingsräd görs hon ner i straffområdet och domaren blåser helt korrekt straff. Molly sätter straffen lugnt och säkert i burgaveln och matchen är kvitterad.
Det känns som att vi håller på att ta över matchen allt mer men mot slutet så får Haninge på en fin hörna som stöts in i mål vid bortre stolpen - vilket kändes tungt med kort tid kvar. Vi får dock till lite av en slutforcering med några fina anfall, frisparkar i farliga lägen och en riktigt bra hörna som målvakten får kasta sig för att klara. Och så får vi till ett klockrent och snabbt anfall där bollen går perfekt från backlinjen till Nellie som slår den perfekt vidare till en djupledsspringande Molly som är säker när hon slår bollen förbi målvakten fram till 3-3. Snyggt och rättvist. Bra första match!

Lite drama efter matchen då en kille i matchen efter vår plötsligt segnar ner med svag puls och andning och ambulans tillkallas. Hildas mamma och Krok hjälper till på ett storstilat sätt!